skip to content
WELKOM OP DE WEBSITE VAN VAKO DRANKENOPLEIDINGEN

VAKO drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland (SDEN), welk in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W is opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld. De VAKO is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisaties alleen opleiden of alleen examens afnemen, biedt de VAKO u de unieke combinatie van opleiding en examinering binnen één organisatie, waardoor u verzekerd bent van een volledig op de opleiding aansluitend examen.

 

ONZE OPLEIDINGEN

Indien u zowel de bier-, gedistilleerd- en wijnopleiding bij ons volgt, de examens met goed gevolg hebt afgelegd en u bent in het bezit van de SVH verklaring Sociale Hygiëne, dan ontvangt u van ons het  SlijtersdiplomaBij de VAKO heeft u geen vooropleiding nodig en kunt u direct instromen op het niveau dat u doorstromingsmogelijkheden biedt naar SVH Meesterschenker, Liquorist, Vinoloog, Gastronomisch Sommelier en WSET opleidingen. 

 

UNIEK in NEDERLAND

Onze opleidingen vinden plaats op verschillende locaties met uitleg en rondleiding door de brouwer/ distillateur / distribiteur/ wijnboer / wijnimporteur/ specialist. Dus geen saaie avondlessen van docenten die zelf niet werkzaam zijn in de branche. Bij de VAKO leert u in de praktijk. Bij de wijnopleiding wordt een deel van de lessen op locatie en een deel door een gespecialiseerde wijnkenner gegeven. 

 

    De bier opleiding bij de Vako