skip to content
 SLIJTERSVAKDIPLOMA

VAKO drankenopleidingen is de oprichter van slijterseductatie in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. 

Voor het behalen van het volledig slijtersvakdiploma dient u de drie drankenopleidingen: wijn, gedistilleerd en bier op niveau 3 volgen en te slagen voor de drie niveau 3 examens.

Daarnaast dient u in het bezit te zijn van de Verklaring Sociale Hygiene voor Slijters van het SVH. 

 

Indien u de drie onderstaande opleidingen via de VAKO volgt dan ontvangt u na het behalen van de drie onderdelen gratis het slijtersvakdiploma. U dient hiervoor een kopie van de verklaring sociale hygiene op te sturen naar de cursusadministratie: Voorstraat 134a 1931 AP te Egmond aan Zee. Indien u een deel van de certificaten bij een andere opleider heeft behaald dan dient u ook van deze certificaten een kopie mee te sturen. De aanvraag voor het diploma kost in dat geval € 35.

 

Wijncertificaat niveau 3

Een wijnopleiding van zeven dagen voor het verdiepen van uw wijnkennis en praktische proefkunde. Deze opleiding biedt meer en diepgaande kennis en is ideaal voor iedereen die zijn basiskennis wil vergroten naar professioneel niveau. De opleiding biedt een goede basis voor een loopbaan als slijter, wijnhandelaar, horecamedewerker/-ondernemer of (gastronomische) sommelier.  Klik hier voor meer informatie.

 

Gedistilleerdcertificaat niveau 3

Een gedistilleerdopleiding van zes dagen samengesteld uit distilleerderij bezoeken en masterclasses, waarin het distillatieproces en de specifieke kenmerken van diverse gedistilleerde dranken behandeld worden. Deze opleiding biedt diepgaande kennis en is ideaal voor iedereen die zijn basiskennis wil vergroten naar professioneel niveau. De opleiding biedt een goede basis voor een loopbaan als slijter, drankenvertegenwoordiger of horecavakman.  Klik hier voor meer informatie. 

 

Biercertificaat niveau 3

Een bieropleiding van drie dagen voor het verdiepen van bierkennis en praktische proefkunde. Deze opleiding biedt meer en diepgaande kennis en is ideaal voor iedereen die zijn basiskennis wil vergroten naar professioneel niveau. De kennis die u in deze opleiding vergaart biedt een goede basis voor een loopbaan als slijter, biervertegenwoordiger of horecavakman.   Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

wijnopleiding bieropleiding drankopleiding drankenstudie wijnacademie wijninstituut wijndocent wijnstudie wijncursus vako